Från A till Ö

Anmälan

Öppnar den 1 oktober 2022. Läs mer under sidan Anmälan

Avbrutet lopp

Viktigt! Om du av någon anledning ej fullföljer loppet måste detta meddelas sekretariatet.

Dusch och toalett

Toaletter finns i anslutning till start och målområde. Dusch erbjuds dock ej under tävlingsdagarna.

Försäljning och lån av skor

Våra partners Icebug, Coxa Carry och Alpe Eyewear är på plats under tävlingarna och ni har chans känna på och köpa deras produkter inför och efter loppet. Icebug kommer även ha skor för utlåning!

Förvaring

Förvaring av väskor i tält möjlig vid start/målområdet

Markering

Banorna är välmarkerade med orange markeringsflaggor placerade tätt. Blås/vit icebug-snitsel används ibland på hällmark, vid snäva svängar samt för att i partier skapa löparkorridorer. Skyltar märkta Sundsvall Trail återfinns i alla korsningar.

Massage

Massage (väbehövlig?) erbjuds av Sundsvalls Kiropraktik och Rehab i målområdet

Mat

På Nolby Sky Race bjuds det på kolbulle och vätska i Bergfotsstugan efter målgång. På Sundsvall Trail finns marka med fika och dryck vid målgången, och en välsmakande lunch finns också att köpa på Restaurang Lörudden.

Medalj

Snygga medaljer från Yogawood erhåller alla som fullföljer loppen.

Minitouren

Bägge tävlingsdagarna räknas samman i ett totalsammandrag, som både är det som ger poäng i Trailrunning Sweden Trailtour, samt där topp 3 belönas med prispengar.

Sammandraget baseras på totaltiden för bägge dagarna, med avräknade bonussekunder för de som placeras sig topp 10 i Nolby Sky Race i fallande skala (60-54-48-42-36-30-24-18-12-6 sekunder).

Nummerlappar

Samma nummerlapp används både lördag och söndag

Obligatorisk utrustning

Nummerlapp samt tidtagningschip obligatorisk, i övrigt valfri utrustning efter tycke. Terrängskor klart att föredra, vid blött underlag är metalldubb ett vasst val framförallt på 23 km banan.

Parkering

På Nolby Sky Race är parkeringen placerad 250 meter från startplatsen på en grusbelagd fotbollsplan, markering med orienteringsskärmar från gamla E4:an. På Sundsvall Trail är det begränsat med parkeringsplatser i direkt anslutning till tävlingen varvid samåkning är att föredra.

Avstånd från parkeringsplats till tävlingsområdet är 0-3000 meter och vid behov kan även mer avlägsna parkeringsytor nyttjas (upp till 10 km bort). Shuttle bussar går mellan parkeringsplatserna och Lörudden. Följ funktionärernas anvisningar, och var ute i god tid.

Priser

Till topp 3 i totalsammandraget utdelas prispengar i form av träningsbidrag, 5000 kronor till segraren, 3000 kronor till 2:an och 1600 kronor till 3:an. För respektive dag gives även fina nyttopriser till topp 3 för respektive distans samt ett digert prisbord med utlottningspriser.

Publik

Publikvänliga banor, för publikkarta se här

Sjukvård

Första hjälpen kit finns vid alla vätskestationer. Sjukvårdspersonal finns på plats vid TC.

Startkuvert

Utdelning sker vid starten på Nolby Sky Race och vid tävlingscentrum på Sundsvall Trail

Startlista

Finns att beskåda under länkarna, Nolby Sky Race och Sundsvall Trail

Starttider

Hela tidsschemat presenteras under rubriken Helgens program. På Nolby Sky Race startar löparna med 10 sekunders mellanrum, dvs intervallstart, medans gemensam start är det som gäller på Sundsvall Trail. Till skillnad från de senaste åren blir det 2023 endast 1 startgrupp/distans.

Tidtagning

Tidtagning sker under lördagen med ett tidtagningschip (sportident) som erhålls tillsammans med nummerlappen och som placeras på handleden. På söndagen sker tidtagning med integrerat chip på nummerlappen.

Trailbussen

Det finns två bussavgångar från Sundsvall via Njurundabommen till Lörudden under söndagen, och tillika två avgångar för tillbakaresa. För tidtabell se tidtabell. De sena bussavgångarna är anpassade för att matcha tågtidtabellen. Bussresa bokas på anmälningssidan och kostar 100 kronor, den medför transport hela vägen fram till tävlingscentrum.

Tävlingsregler

- Tävlande skall följa uppmärkt bana.
- Tävlande skall följa instruktioner och anvisningar från funktionärer.
- Det är den tävlandes ansvar att springa rätt bana.
- Tävlande måste hjälpa andra tävlande om det inträffat en olycka eller någon skadat sig.
- Ni springer i naturskön och skör miljö och även i naturreservat så all nedskräpning är förbjuden.
- Om man bryter mot något av ovanstående leder det till diskvalificering
- Allt tävlande sker på egen risk

Vätskestationer

På Sundsvall Trail återfinns vätskestationer på 10 km banan (i Junibodsand efter 5 km) samt 23 km banan (3 stationer, i Junibodsand efter 5 samt 16 km samt i Norrvikssand efter 11 km). Dessa är utrustade med vatten, sportdryck från Umara, coca-cola, Umara bars, bananer, kanelgifflar, chokladbollar och saltgurka.

Ålder

Åldersgräns 16 år på 23 km loppet, i övrigt inga fasta åldersgränser.

Partners

Kontaktinformation | info@sundsvalltrail.se | +46(0)76-1926060